Glimmerpressen podcast d.14 november

5 serier, du skal se!

Det er vidst alt for lang tid siden, jeg sidst har givet film/serie anmelder her på bloggen, så derfor skal i selvfølgelig have et indlæg med 5 serier, i skal se lige nu, hvis i ikke allerede har gjort det!

Og på denne liste, gemmer der sig faktisk 2 spanske serier, som virkelig er geniale! (Mine favoritter på listen)

 

1.Velvet 
Velvet er en spansk serie, der figurer på Netflix.
Serien foregår i 50’erne og 60’erne og fortæller en modehistorie for denne tid.
Serien handler om Alberto, der skal overtage sin fars modebutik; Velvet, som er et af de fineste modebutikker i Spanien. Velvet fortæller en historie om modebutikken Velvet, og hvorledes Alberto kan viderefører hans far arv, samt Albertos kærlighed til Ana, som er syerske for Velvet.

Det er en serie, der virkelig får alle følelser frem, samt så er det en fornøjelse at se moden fra dengang i form af en masse fine kjoler.
skaermbillede-2016-11-15-kl-12-37-21

 

2. Grand Hotel 
Grandt Hotel er en spansk serie, der figurer på Netflix.
Seriens omdrejningspunkt er et hotel, der hedder Grand Hotel, som er et idyllisk feriested ude på landet i Spanien, og serien starter i år 1905.
Grand Hotel handler om Julio, som ankommer til hotellet for at finde ud af, hvad der er sket med hans søster, som eftersigende er forsvundet og muligvis død, i mens hun arbejde på hotellet. Julio får job som tjener og følger hotellets gang. Samtidig bliver han forelsket i hotellets datter Alicia, hvilket ikke gør hele efterforskningen nemmere.

Dette er en serie, der er spændende. Jeg forsøgte selv hele tiden at finde ud af, hvem der havde gjort hvad på det mystiske hotel, samtidig blev jeg helt forelsket i romancen mellem Julio og Alicia.
skaermbillede-2016-11-15-kl-12-37-53

 

3. The Crown
The Crown handler om Dronning Elizabeth II som 25 årig i England. I denne alder møder hun de første indsigter i at styre verdens mest berømte monarki. Samtidig bygger hun en politisk alliance op med Prime Minister Sir Winston Churchill. I denne serie kommer man bag facaden og ser dronningens private rejse til at blive dronning og alt det, det medfører.

Serien er rigtig godt skruet sammen, og hvis man kan lide politik, har den også en masse at byde på her. Derudover er det dejligt at se Dronning Elizabeth II mere privat.
skaermbillede-2016-11-15-kl-12-36-34

 

4. Reign
Reign er en amerikansk (fantasy) serie, der handler om Mary, Dronningen af Scotland. Mary ankommer til Frankrig, hvor hun skal mødes med hendes kommende mand Prins Francis, som hun har været forlovet med siden, de var seks år. I serien kæmper Mary med hendes følelser over for Prins Francis, og hendes følelser over for Francis halvbror Bash. Samtidig kæmper Mary med politik og magt.

Serien er spændende historiemæssigt (selvom den er fantasy). Man bliver glad for karaktererne og deres individuelle historier. Intrigerne er utrolig spændende, både politisk og inden for kærlighed.

skaermbillede-2016-11-15-kl-12-38-35

 

5. Skam
Skam er en norsk drama serie, der figurer på NRK.
Hvis du ikke har set denne serie endnu, så SKAL du se den! Den er underholdende, og jeg vil gætte på, at de fleste kan sætte sig ind i karakterernes situationer. Skam handler om en gruppe teenagere, der går på Hartvig Nissen Videregående skole i Oslo, som hver især har deres problemer i hverdagen. Mere præsentation behøver denne serie ikke andet end – Se den! skaermbillede-2016-11-15-kl-12-38-13

4 kommentarer

  • Jeg ELSKEDE The Crown og glæder mig utrolig meget til næste sæson. Ærgerligt at der går et helt år!

    Reign har jeg også været bidt af på trods af, at der er flere ting ved serien, som irriterer mig. Jeg kan fx. ikke lade være med at lægge mærke til, hvordan moderne kjolerne er. De ville ALDRIG have set sådan ud på den tid. Desuden er kvinderne også meget selvstændige og “indepent woman”-agtige. Hvilket heller ikke er så historisk rigtigt. Men man bliver virkelig fanget af intrigerne! Den er lidt en guilty pleasure hos mig 😉

    Og tak for inspiration – jeg tror vist lige, at jeg skal tjekke Velvet ud! Det ser lidt Mad Men-agtig ud og den serie har jeg altid elsket. Til gengæld nægter jeg stadig at se SKAM – kun fordi alle andre går sådan amok over den – haha!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • SabinaZink

      Samme her! Synes virkelig, at det er en god serie 🙂

      Du har helt ret med kjolerne. Har haft den samme tanke, men de er nu altså ret flotte, og ja jeg er bare vild med det hele. Selvom der er nogle “flaws” i forhold til den tid, den foregår i :-). Og intrigerne, ja tak!

      Du skal virkelig tjekke den ud! Der er lidt Mad Men over den, og så alligevel ikke. Jeg er ikke i tvivl om, at du vil kunne lide serien, og det spanske vænner mig sig altså ret hurtigt til 🙂 Romancerne i serien og kjolerne skal bare opleves!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Liv

    Sikke en dejlig post, jeg skal da helt sikkert forsøge mig med at se Grand Hotel – det lyder som den rette kombination af intriger og kærlighed 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • SabinaZink

      Tusind tak. Jeg elsker selv sådanne indlæg med anbefalinger af film, så derfor vil jeg også gerne give igen til andre 🙂
      Og ja – gå endelig i gang med Grand Hotel. Man bliver virkelig fanget af den! Og det spanske er intet minus 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Glimmerpressen podcast d.14 november