Vitrineskabe

Pride and Predjudice

Denne film er slet ikke ny, men faktisk en lidt “ældre kending” der er filmatiseret 2 gange.

I første omgang blev den filmatiseret, som en tv-serie i  1995 med den dygtige Colin Firth, som Mr.Darcy og Jennifer Ehle, som Ms. Elisabeth Bennet.

colin-firth-as-mr-darcy-in-pride-and-prejudice-bbc-adaptation-1995-lizzy

Anden gang blev fortællingen lavet i form af en film i år 2005 på 129 min. Her var det Matthew Macfadyen, der spillede Mr. Darcy og Keira Knightley, der spillede Ms. Elisabeth Bennet.

prideandprejudicelizzie

Både filmen og serien klarer Jane Austens roman “Pride and Predjudice” rigtig flot! Og mange af deltajerne har de også begge fået med. Dog har serien fået mere med end filmen, idet den har mere spilletid at gøre med.

Romanen “Pride and Predjudice” er min ynglingsbog, og jeg har læst den mange gange, og jeg ville ikke have noget imod at læse den igen, igen! Der er bare noget over den måde Jane Austen formulerer sig på, som virkelig fanger mig og holder mig underholdt.

Jane Austens egne kantede bemærkninger viser sig også via skuespillernes dygtighed. De evner at spille rollerne med følelserne helt fremme, så man virkelig kan se, hvad Jane Austen tænker og føler i romanen.

Jeg har selvfølgelig selv begge filmatiseringer. Jeg elsker begge udgaver (ingen tvivl om det), men hvis jeg skulle vælge, så er jeg faktisk mest fascineret af filmen fra 2005.

Jeg ved ikke, om det er måden filmen er sat sammen på, eller om det er fordi, at den på en eller anden måde rører mig mere på nogle kanter end den anden. Men den har bare et eller andet magisk over sig, som jeg umiddelbart ikke kan beskrive, der virkelig fænger mig.

Keira Knightley er en af mine favoritskuespillerinder, så det kunne umiddelbart også være en vigtig faktor for, at den blev lidt bedre for mig.

Uanset hvad, er begge udgaver anbefalingsværdige!

Så hvis man endnu ikke har set nogle af filmatiseringerne af den klassiske roman “Pride and Predjudice”, og hvis man endvidere er til gentlemen, fine kjoler, flotte omgivelser samt en god historie. Så synes jeg virkelig, at man skal bruge lidt af sin tid på at se begge, og hvis ikke begge, så bare den ene (for jeres egen skyld)!

– Klem

keira-in-pride-and-prejudice-keira-knightley-570965_1280_554Pride_and_Prejudice_3 Pride-and-prejudice-200th-birthdaypride_and_prejudice_0729x600Pride and PrejudicePride-Prejudice-pride-and-prejudice-1416584-1024-576prideandprejudice-view

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Vitrineskabe